De automatische satellietsystemen van SR Mecatronic worden volledig in Italië ontworpen en geproduceerd.

De systemen worden geproduceerd op 2 verschillende, extreem flexibele montagelijnen. Elke afzonderlijke montageplaats voldoet aan de hoogste normen en is uitgerust met een aparte beschrijving van de prestaties, geïllustreerd met foto's.

 

De mechanische delen

 

Alle antennes van SR Mecatronic beschikken over een robuuste en duurzame structuur uit gegoten aluminium (beschermd met een speciale poederlak) waardoor een precieze en stabiele werking gewaarborgd is.

De zelfsmerende kinetische kogellagers zorgen voor een soepele en geruisloze werking.

De tandwielen van staal en brons werden ontworpen met een uiterste precisie en garanderen een lange, onderhoudsvrije levensduur.

De schotelbevestiging en de LNB-arm bestaan uit geanodiseerd aluminium en garanderen u een perfecte werking van de antenne.

 

De besturing (Positioner)

 

Onze positioner wordt beschermd door een zekering van 5A tegen kortsluiting, ommekeer van de polariteiten positief/negatief en te hoge spanning.

De positioner is uitgerust met een intelligente software waardoor diverse problemen kunnen gemeld worden :

- aanduiden van een hindernis die de beweging van de antenne (horizontaal of vertikaal) verhindert (vb. sneeuw of ijs op de antenne, een tak van een boom...).

- een elektronisch falen van de horizontale of verticale bewegingen zoals een geblokkeerde microswitch).

- een probleem met de coaxkabel (RF-kabel), LNB...

- te weinig spanning of lage batterij.

- onregelmatige stroomtoevoer.

 

Elektronische eigenschappen

 

De gebruikte microswitches zijn volkomen waterbestendig en hebben vergulde kontaktpunten waardoor een feilloos en langdurig functioneren wordt gegarandeerd.

De gebruikte elektronische kaart in het buitendeel van de antenne, met daarop de verschillende aansluitingen en een filter, is beschermd tegen vocht door een speciale lak.

De printplaat in de positioner bestaat uit 4 verschillende lagen met daarop gedrukte schakelingen.

De antenne is uitgerust met een akoestische signaal die u waarschuwt wanneer, bij het starten van de motorhome, de antenne nog steeds geopend is. Meteen wordt de antenne automatisch gesloten en uitgeschakeld.

De antenne zoekt automatisch de verschillende satellietposities en maakt daarbij gebruik door de herkenning van de NID (unieke satelliet identificatie).

De laatste satellietposities worden automatisch in het geheugen opgeslagen waardoor de zoektijd gevoelig korter wordt wanneer men zich in dezelfde regio bevindt.

Het bediendeel is uitgerust met ofwel LED's (7 satellietposities) of met een

2-kleurig LCD-scherm (16 satellietposities).